Om receptet
Ikväll bjöd jag mina vänner på en otroligt läcker måltid – smörstekt rödspätta med fänkålssalsa, gurksallad och kaprismajonäs. Rätten var en fröjd för både ögat och smaklökarna, och den perfekta kombinationen av smaker gjorde den till en riktig hit.
Rödspättan var perfekt stekt i smör så att den fick en härlig gyllenbrun yta och en saftig och mört kött. Fänkålssalsan, med sin fräscha och anisliknande smak, gav en fin balans till fisken och bidrog med en härlig krispighet. Gurksalladen, med sin syrliga och fräscha smak, var den perfekta komplementet till de andra smakerna och gav rätten en uppfriskande touch.
Men den stora stjärnan på tallriken var kaprismajonäsen. Den krämiga majonnäsen med sina små, saltiga kaprisar gav rätten en extra dimension av smak och en härlig sälta som lyfte hela rätten till nya höjder.
Tillsammans utgjorde smörstekt rödspätta med fänkålssalsa, gurksallad och kaprismajonäs en fantastiskt välkomponerad rätt som imponerade på mina vänner och fick dem att vilja ha receptet så de kunde laga den själva. En riktig vinnare för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen!
Ingredienser
2 rödspättafiléer
1 fänkål
3 schalottenlökar
1 gurka
1 rödlök
1 burk kapris
1 burl majonäs
1 tsk dijonsenap
2 dl olja
3 citroner
1 knippe dill
1 dl mjöl
2 ägg
2 dl panko
2 msk smör
1 knippe dill
Gör såhär
Kör fänkålen och löken i en matberedare •Blanda med olja och citronsaft
Finhacka kapris
Blanda med majonäs och dijonsenap och dill
Hyvla gurka och lök tunt, blanda med lite olja och citronskal
Dubbelpanera spätta fileerna
Stek i olja och smör
Foto/Recept: Matmedmartin